BATCHWEGER

Snel en efficiënt bulkgoederen lossen met minimale stofemissie

Droge bulkgoederen efficiënt lossen van schepen met een minimale impact op het milieu. Voor vele havenbedrijven is dat een grote uitdaging. Met de Discharge Hopper, een trechtervormige stortbunker, biedt Meyland u een kostenefficiënte en ecologische oplossing, volledig aanpasbaar naar uw specifieke behoeften en havencapaciteit.

Boost uw productiviteit

Graan, ijzererts, steenkool, bauxiet, fosfaten of maïs lossen? De Meyland Discharge Hopper is ontworpen om vrijwel elk bulkmateriaal snel te lossen in een vrachtwagen of op een transportband. De robuuste stortbunkers kunnen op elke kade opgesteld worden en zijn bestand tegen ongure weersomstandigheden. Met een doorstroomcapaciteit tot 6000 ton per uur, afhankelijk van uw grijpkraan, ziet u uw importmogelijkheden aanzienlijk stijgen, terwijl u kostbare tijd bespaart. U kan uw bulkgoed meteen verder verwerken of vervoeren naar een andere locatie of opslagplaats.

Verklein uw impact op het milieu

Bij op- en overslag van droge bulkgoederen komt heel wat stof vrij. De opwaaiende stofdeeltjes vervuilen de lucht en het water in de haven, waardoor overheden overal ter wereld maatregelen opleggen aan havenbedrijven om milieuvervuiling te beperken. De Meyland Discharge Hopper minimaliseert stofemissie tijdens het lossen met een eenvoudig maar doeltreffend systeem voor stofbestrijding. Dankzij een kleine filterinstallatie met Flip-Flaps blijft de hoeveelheid rondvliegend stof beperkt, én wordt er minder materiaal verspild. Zo wordt de Meyland Discharge Hopper een ecologische oplossing om droge bulkgoederen te verhandelen.

Modulair ontwerp: aanpasbaar & uitbreidbaar

Heel wat verschillende bulkgoederen worden elke dag in- en uitgevoerd op internationale havens. Elk bedrijf, elk type bulkgoed en elke haven hebben andere kenmerken, en uiteenlopende behoeften op het vlak van veiligheid, infrastructuur of transport.

Daarom vinden we het bij Meyland belangrijk om onze Discharge Hoppers te ontwikkelen op maat van de klant. Dankzij ons modulair ontwerpproces houden we de doorlooptijd laag, waardoor u uw stortbunker snel in gebruik kunt stellen.

Zo starten we steeds met een ontwerp van een standaard stortbunker. Naargelang uw wensen maken we aanpassingen en voegen we functionaliteiten toe, tot de Discharge Hopper perfect aan al uw noden beantwoordt.

Lokaal gebouwd, internationaal inzetbaar

Onze ervaren ingenieurs en technici ontwerpen en bouwen elke Discharge Hopper eerst volledig in België. Na een reeks uitvoerige tests worden de stortbunkers gedemonteerd en zijn ze klaar om verscheept te worden naar hun eindbestemming.

standaard module

materiaalspecificaties

grijpomvang

afmetingen vultrechter

vereisten stofbestrijding

lage of hoge opbouw

los & transportopties

Meyland Batchweger op maat

Minimale stofemissie

Verschillende losopties

Hoge veiligheid

Vast of mobiel

Robuust ontwerp

Volledig op maat

Geschikt voor elke haven

Krachtige stofbeheersing

Als u droog bulkgoed lost in een gewone stortbunker, kan u stofhinder amper vermijden. Dat is wel het geval bij de Meyland Discharge Hopper. Onze stortbunkers zijn immers uitgerust met een doeltreffend stofbestrijdingssysteem.

Hoe werkt het?

In de vultrechter van de stortbunker zit een rooster. Daaronder bevestigen we een krachtig systeem met ‘Flip-Flaps’, verticale rubberen flappen die stof tegenhouden.

De Flip-Flaps gaan open om het bulkgoed door de trechter te laten stromen, en sluiten weer om te voorkomen dat er lucht en stof uit de trechter vrijkomen. Zodra de grijpkraan het bulkgoed loslaat, valt het door de Flip-Flaps in het onderste deel van de trechter.

De lucht die zich daar bevindt, komt daardoor in beweging en probeert te ontsnappen. Die luchtverplaatsing duwt de Flip-Flaps dicht, en voert het stof automatisch af via een stofafzuiging.

Dankzij de Flip-Flaps heeft u genoeg aan compacte filters. Zo hoeft u niet te investeren in een complexe ontstoffingsinstallatie. 

lossen in vrachtwagen

lossen op transportband

Losopties

Lossen in vrachtwagen

Als uw bulkgoed vanuit de haven meteen vervoerd moet worden naar een andere locatie, kan het interessant zijn om het meteen te lossen in een vrachtwagen. Hiervoor installeren we een beladingsbalg met stofbestrijdingssysteem, die 1 of 2 vrachtwagens tegelijk laadt met de inhoud uit de vultrechter.

Lossen op transportband

Uw bulkgoed kan vanuit de Meyland Discharge Hopper ook rechtstreeks gelost worden op een transportband. Een regelbare losunit zorgt ervoor dat het bulkgoed tegen de juiste snelheid afgevoerd wordt voor een homogene verspreiding op de transportband.

Transportopties

Kan uw stortbunker permanent op de kade blijven staan? Dan is een vaste Discharge Hopper perfect. Maar moet uw stortbunker verplaatsbaar zijn? Bijvoorbeeld om plaats vrij te maken op de kade als hij niet in gebruik is? Dan is een mobiele Discharge Hopper een betere optie.

Installatie op rails

De volledige installatie wordt op stalen railsgezet die parallel lopen met de kade. Naargelang uw behoeften kan u de Hopper onafhankelijkbedienen of als 1 geheel met een kraan.

Installatie op luchtbanden

Meer bewegingsvrijheid nodig? Dan zetten we uw stortbunker op hydraulisch aangedreven en roteerbare luchtbanden.

maximale flexibiliteit

2- of 4- wielaandrijving

eigen stroomvoorziening mogelijk

wegen

breken

cloud

Extra opties: wegen en breken

Wegen

Behoudt u graag de controle over de hoeveelheid gelost materiaal? Dan rusten we de Meyland Discharge Hopper uit met een geijkt weegsysteem. Wilt u op elk moment exact weten hoeveel ton bulkgoed er door uw stortbunker gaat? Ook dat is mogelijk met een doorstroomweger en zelfs een automatische upload van gegevens in de cloud.

Breken

Verwerkt u materialen die makkelijk samenklitten waardoor het lossysteem blokkeert?
Met een dubbele breker in uw Meyland Discharge Hopper is dat probleem van de baan.

Ook op zoek naar een manier om uw productiviteit te boosten en ecologische impact te verkleinen?

We bespreken graag samen met u hoe een Meyland Discharge Hopper uw bedrijf vooruit helpt.

Meyland global

Waar grenzen vervagen en efficiëntie geen taal kent.

Get in Touch